„Fuga lui Dragnea de la Iasi”: cum s-a transformat vizita lui Dragnea intr-o fuga memorabila

Spre deosebire de alte opriri electorale din zona Moldovei (Suceava, Botosani), Liviu Dragnea nu s-a bucurat de o baie de multime la Iasi. La sosire, acesta a strans mana in graba catorva simpatizanti, intrand repede in cladirea Teatrului Luceafarul, unde se organiza conferinta judeteana.

La Iasi, Dragnea nu a putut sa isi tina discursul in aer liber. La doar jumatate de ora dupa ce acesta a intrat in Teatru, multimea simpatizantilor a inceput sa se risipeasca, astfel incat, in jurul orei 16, numarul protestatarilor a devenit mult mai mare decat cel al sustinatorilor. Acestia erau aproximativ 500.

Cu cateva minute inainte ca conferinta sa se incheie, sustinatorii PSD erau de negasit. O pancarta cu PSD Iasi era aruncata intr-un tomberon de gunoi, iar zgomotul protestatarilor acapara piata. Organizatorii au dat muzica la maxim, incercand sa acopere sunetul acestora, insa fara succes. Desi perimetrul era delimitat de garduri, protestatarii erau asezati strategic pentru a acoperi pana si sunetul fanfarei de la Cozmesti. Informat, probabil, de amploarea protestelor, Dragnea a chemat o duba fix la iesirea din teatru. „A fugit ca un sobolan”, a conchis unul dintre protestatari.

Chiar si la hotelul din zona Bucium, unde Dragnea s-a aflat dupa aceea la masa cu primarii din judetul Iasi, au fost protestatari, insa intr-un numar mult mai mic decat in fata teatrului Luceafarul.